Turer

Bli med Radio Øst til Baltikum

today23/01/2019

Sensommer i Baltikum, m/ Vilnius, Riga & Tallinn,

19. – 27. august 2019

Tallin og Vilnuis

Radio Øst inviterer til en opplevelsesrik tur til våre naboer i øst; nærmere bestemt til de baltiske stater med sine rike kulturer, vakre byer og historiske severdigheter. Vi besøker alle de tre baltiske hovedsteder; barokkbyen Vilnius og det berømte Trakai-slottet, Hansabyen Riga og ikke minst Nord-Europas best bevarte middelalderby, Tallinn med hele det historiske sentrum på UNESCOs verdensarvliste. Igor Mulev, norsktalende estisk guide, blir med oss på hele turen.

Turen er i samarbeid med Plussreiser.

Sjåfør og reiseleder: Geir Sandvik
Guide og reiseleder i Baltikum: Igor Mulev

Turprogram

Mandag 19. august: Oslo – Østfold – Karlshamn

Avreise fra Oslo om morgenen og påstigning etter avtale i Østfold. Vi fortsetter sørover i Sverige og tar lunsjstoppen nord for Göteborg. Utpå ettermiddagen ankommer vi havnebyen Karlshamn hvor DFDS sin ferge til Klaipeda i Litauen har avgang kl 19:00. Middagsbuffé om bord og overnatting i innvendige lugarer.

Tirsdag 20. august: Klaipeda – Vilnius

Frokostbuffé om bord før båten legger til kai i Klaipeda kl 09:00. Byen er Litauens eneste havneby. Vi får med oss en guidet rundtur i denne gamle hansabyen på formiddagen før vi fortsetter sørøstover mot Kaunas, Litauens nest største by. Her spiser vi lunsj (inkl.) før vi besøker stedet der Napoleons hær i 1812 krysset elva Neman og innledet sin krig mot Russland.Litauen
På veg inn mot Litauens hovedstad, Vilnius, besøker vi også det berømte Trakai-slottet.
Trakai var Litauens første hovedstad, og slottet (en idyllisk eventyrborg i gotisk stil, plassert på liten øy med vollgraver omkring) er i dag historisk museum og en av Litauens hovedattraksjoner. I Vilnius skal vi bo to netter på Hotel Panorama. Middag på hotellet.

Onsdag 21. august: Vilnius

VilnuisEtter en god frokost på hotellet tar Igor oss med på tur, i buss og til fots, i denne sjarmerende byen.
En spasertur gjennom gamlebyen, en labyrint av arkitektur, kultur og handel på smale brosteinlagte gater, hører med. Lunsj på egenhånd, og god tid til shopping og egne opplevelser. På kvelden inviterer vi til litauisk middag på en restaurant utenfor byen. Retur til hotellet med bussen etter middag.

Torsdag 22. august: Vilnius – Riga

BauskaEtter frokost forlater vi Vilnius og kjører nordover mot grensen til Latvia. Det blir lunsjpause (inkl.) like før grensen, og på ettermiddagen besøker vi landsbyen Bauska, ca. 70 km sør for Riga. Her har norske og svenske hjelpearbeidere, tilknyttet Frelsesarmeen, stått i et aktivt hjelpearbeid sammen med den lokale kirken siden 1990.

Vi får høre om dette flotte arbeidet og utviklingen gjennom disse årene. Tidlig ankomst til Riga og etter innsjekk på Hotel Grand Poet blir det middag på hotellet. Etter middag inviterer vi på kveldstur i gamlebyen; «Riga by Night»

Fredag 23. august: Riga – Tartu

Etter frokost på hotellet fortsetter vi mot Estland og Tartu. På vegen blir det lunsjstopp i flotte omgivelser, – på en familiedrevet restaurant nordøst i Latvia. (inkl.)
Vi krysser grensen til Estland ved Valga og fortsetter nordover til Tartu, Estlands nest største by og ofte regnet som landets kulturhovedstad. Middag og overnatting på Dorpat Hotel. Etter middag tar vi en kveldstur i byen.

Lørdag 24. august: Tartu – Tallinn

I Tartu blir det en byvandring på formiddagen. Lunsj (inkl.) på vei mot Tallin, i en gammel vindmølle som nå er restaurant. Etter lunsj setter vi kursen mot Estlands vakre hovedstad, Tallinn hvor vi blir to netter og to hele dager. Vi bor på Gotthard Hotel, sentralt i gamlebyen. Middag på hotellet og mulighet for en fin kveldstur inn til markedsplassen i gamlebyen.

Søndag 25. & mandag 26. august: Tallinn

Tallin

Etter frokost på hotellet benytter vi søndag formiddag til en flott bysightseeing, i buss og til fots.
Vi besøker bl.a. den berømte Sangfestivalplassen hvor esterne, hvert femte år, helt siden 1869, har samlet seg omkring sine sang- og musikktradisjoner.

Med opp mot 200 000 tilskuere, og over 20 000 sangere og musikere, har de gjennom generasjoner markert sin selvstendighet og opposisjon mot tsarherredømmet og Sovjettiden.

TallinEtter bysightseeingen er det tid for lunsj i gamlebyen (ikke inkl.) og egen tid til disposisjon før vi på kvelden inviterer til middag på en fin restaurant i gamlebyen.

Mandag formiddag har du også til egen disposisjon i denne flotte byen. Lunsj på egenhånd før vi på ettermiddagen kjører ut til fergeterminalen der Tallink Silja Lines flotte cruiseferge, Baltic Queen, har avgang kl 18:00. Middagsbuffé om bord og overnatting i innvendige lugarer.

Tirsdag 27. august: Stockholm – Østfold – Oslo

FergePå veg inn den vakre skjærgården mot Stockholm nyter vi en god frokostbuffé om bord. Båten legger til kai kl 10:15 og vi begynner hjemturen vestover i Sverige. Lunsjstopp ved Örebro og shoppingmuligheter i Töcksfors, like før grensen til Norge. Vi beregner å være i Østfold-området i sjutida og i Oslo mellom åtte og ni på kvelden.

TURFAKTA

9 dagers busstur

Priser

Turpris pr. person i dobbeltrom / dobbeltlugar: kr 14 890,-

Tillegg 6 x enkeltrom på hotellene: kr 1300,-
Tillegg 2 x enkeltlugar på seilingene: kr 1200,-

Prisen inkluderer:
 Båtreiser Karlshamn – Klaipeda & Tallinn – Stockholm med overnatting i innvendige doble lugarer. Middags- og frokostbuffet om bord begge veier
 6 hotellovernattinger m/ frokost i dobbeltrom
 6 middager og 4 lunsjer i henhold til programmet
 Alle severdigheter, utflukter og omvisninger i henhold til program
 Bussturen og alle avgifter

Ikke inkludert i turprisen:
Øvrige måltider, drikke til middagene, reise- og avbestillingsforsikring

*Turprisen er beregnet ut fra kjente priser pr. januar 2019. Plussreiser må ta forbehold om vesentlige valutaendringer, endringer i skatte- og avgiftsnivå og endringer i pris på drivstoff.

Påmelding

Sjåfør og reiseleder: Geir Sandvik
Guide og reiseleder i Baltikum: Igor Mulev

Påmelding til turen: PLUSSREISER via: www.plussreiser.no/reiser/radio-ost-baltikum
eller pr tlf. 70 17 90 00 / e-post: post@plussreiser.no

Eller til: RADIO ØST v/ Aud Bergquist
Tlf. 69 29 42 42 / 957 90 112 / e-post: aud@radio-ost.no

Teknisk arrangør:

PlussreiserReisegarantifondet

Written by: Redaksjonen

På luften

Nå:

Kontakt
0%