Uncategorized

kristent radioforums hederspris til sølvi Olimb!

today28/10/2019

Nylig mottok Sølvi Olimb, redaktør i Radio Øst, Kristent Radioforums hederspris. Prisen ble delt ut på årsmøtet den 25. oktober.

Sølvi Olimb tok journalistutdanningen sin på Gimlekollen Mediasenter. Hun var ansatt i Norea Radio i Kristiansand i perioden 1991 til 2002. I denne perioden produserte hun blant annet barneprogrammet «Fortell Mer» og «Møteplassen» som i mange år ble sendt på P4. Prisvinneren gjorde tjeneste i en avdeling Norea Radio opprettet i Oslo. Da samarbeidet hun med Radio Sentrum, som var et felles prosjekt med flere organisasjoner. I 2012 ble Sølvi Olimb ansatt i Radio Øst. Siden 2014 har hun vært redaktør og daglig leder i Radio Øst.

Prisvinneren har ledet en radio med et spennende konsept. Radio Øst-modellen innebærer samarbeid med mange organisasjoner. Dette vil i seg selv resultere i mangfold og variasjon. Samtidig skal radioen dyrke fram en profil som i varetar grunntanken om en allmenradio på kristen grunn. Juryen skriver i begrunnelsen at denne krevende oppgaven har Sølvi Olimb maktet å gjennomføre på en fremragende måte. Hennes sterke engasjement og vinnende vesen har også vært en viktig suksessfaktor for Radio Øst.

Sølvi har arbeidet med kristen radio hele sitt voksne liv. Hun har hatt krevende oppgaver, spesielt med en godt innarbeidet lokalradio, der hun har tatt varsomme omlegginger og jobbet tett med mange frivillige og ansatte medarbeidere. Hun har leidet omleggingen til DAB, parallelt med at nettradio og FM har gått for fullt. For tiden er Radio Øst i en flytteprosess til nye lokaler.

– Sølvi er en svært verdig mottaker av hedersprisen. Det er en stor glede å gi prisen til en allsidig person som har vært trofast i jobben i alle år. Hun er ennå så ung at hun kan ha mange år foran seg i tjeneste for kristen og almen radio, sa lederen av juryen, Vigleik Brekke, da han overrakte hedersprisen.

Written by: Redaksjonen

Post comments (0)

Leave a reply

På luften

Nå:

Kontakt
0%