Uncategorized

Bli med til Kenya

today12/12/2016

Lyst til å oppleve dyrene i Afrika? Her er programmet for Radio Østs tur til Kenya – Zanzibar, 21. – 31. august 2017.

Reiseleder: Reidun Guldhaug

NB!

Dette er et foreløpig program for å teste interessen. Det betyr: Du må melde fra til oss så snart som mulig om du vil være med, og senest: 10.jan.2017.

Hvis vi ikke har nok deltagere denne dagen, vil turen bli avlyst.

Hvis vi 10. jan. har nok deltagere, vil du få tilsendt det ferdige programmet med mer detaljerte opplysninger og påmeldingsskjema.

Påmelding til

Reidun Guldhaug,            guldhau@online.no

Tlf. 93 42 65 03

 

Mandag 21/8:NORGE – KENYA.       

Avreise            Oslo                 kl. 18.00          QR 176

 

Tirsdag 22/8:

Ankomst        Doha               kl. 01.25

Avreise           Doha               kl. 02.30          QR 1345

Ankomst        Nairobi                       kl. 08.00

(Det er to timers tidsforskjell på Oslo og Nairobi. Nairobi er to timer før Oslo.)

Her venter busser på oss og ta oss direkte til vårt hotell. MAYFAIR SUN HOTEL – Når vi ankommer hotellet så er det klart for frokost.

Etter frokost skal vi avlegge et besøk på NORSK LUTHERSK MISJONSSAMBANDS hovedkvarter i ØST-AFRIKA i Lanagata/Nairobi. Her skal vi få høre om hvordan de driver misjon, sykehus og hjelpearbeid, fortrinnsvis i KENYA men også ellers i Øst- Afrika. Vi skal også besøke stedet til Karen Blixen og få historien om henne.

Lunsj på TAMMAMBO KAREN BLIXEN restaurant. Det blir også et besøk på KAZURI JEWELLERY (håndlagede keramikksmykker). Så blir det en liten sightseeingtur i byen før vi returnerer til vårt hotell.

Frokost og lunsj inkludert. Middag kan kjøpes på en av hotellets restauranter.

Hotellet har svømmebasseng for dem som vil benytte dette. Alle hotellene vi benytter på safari har basseng.

 

Onsdag 23/8: NAIROBI – LAKE NAKURU.

Vi setter kursen nordover til RIFT VALLEY, kjører en stund i dalen som kommer helt fra LIBANON og vi ender opp i LAKE NAKURU og nasjonalparken med samme navn. Vi er fremme ca. kl. 13.00, på vårt hotell SAROVA LION HILL LODGE, får våre rom og nyter en herlig lunsj. Vi tar en hvil eller et bad i svømmebassenget. Ca. kl.15.30 begynner vi vår første SAFARI TUR. Vi skal kjøre rundt LAKE NAKURU. Her KAN vi oppleve et par millioner flamingo og andre fugler. Men da vi ikke vet hvor fuglene er i dag, er dette ganske spennende. Det er ca. 4 millioner flamingo i ØST-AFRIKA og de vandrer mellom tre/fire innsjøer.

I nasjonalparken er det en rekke store hjortedyr, nesehorn, sebra, løver, leoparder, bavianer, flodhest, ørner m.m. En fin åpning på flere spennende dager. Vi er tilbake på hotellet ca. kl. 18.30. Frokost, lunsj og middag.

 

Torsdag 24/8: NAKURU – MASAI MARA/SERENGETI.

Vi forlater NAKURU etter frokost og setter kursen inn i RIFT VALLEY og mot

høylandet MASAI MARA, det beste stedet i KENYA for å se dyreliv. MASAI MARA er den nordre delen av SERENGETI sletten, som strekker seg langt sørover i TANZANIA. Vi ankommer vår lodge: MARA SIMBA LODGES, som ligger flott til ved en liten elv. Lunsj. Ca.kl.15.30 begynner vår GAME DRIVE (safari) i en av verdens mest dyrerike parker. Her begynner den virkelige SAFARI. Utrolig spennende. Nå i august er den store immigrasjonen/dyrevandringen her i MASAI MARA og vi vil få se hundre tusener av sebra, gnu og alle de andre dyrene som er her på dette tidspunktet. FANTASTISK – dette MÅ oppleves. Vi er tilbake til vår lodge ca. kl.18.30. Frokost, lunsj og middag.

 

Fredag 25/8: MASAI MARA.

GAME DRIVE morgen og ettermiddag. Vi vekkes ca. kl. 06.00 for å dra ut på savannen til GAME DRIVE og vi er tilbake ca. kl. 09.00 til frokost. I formiddag vil vi avlegge et besøk i en MASAI landsby. Her får vi se hvordan Masai stammen har bodd i hundrevis av år i sine hytter av tørket leire og kumøkk. Dans og omvisning og mulighet for å besøke landsbyens ”butikk”. Her kan det prutes, og du kan gjøre gode kjøp av lokalt håndverk. Høvdingen forlanger USD 30.- pr. person for å slippe oss inn. Beløpet er inkludert. Et festlig besøk. Så er det lunsj, og deretter kan vi ta en dukkert i svømmebassenget, før vi får litt kaffe og tea kl. 15.15. Ny safari kl.16.30. Hva får vi se i ettermiddag tro??????

 

Lørdag 26/8: MASAI MARA.

I dag drar vi ut på heldags safari etter frokost. Vårt mål er å sakte begi oss vestover til MASAI RIVER, grenseelven mellom TANZANIA og KENYA. Dere har sikkert sett på TV stedet/elven hvor krokodillene ligger og venter på gnuen som krysser elven, for å få seg et måltid mat. Vi skal også spasere langs elven med bevæpnet vakt for å se på flodhesten og krokodillene. Så kjører vi litt vekk fra elven for å spise vår medbrakte lunsj (lunsjbokser). På ettermiddagen begir vi oss langsomt tilbake mot vår lodge og lar dyrene bestemme hvor mange stopp vi gjør. Frokost, lunsj og middag.

 

Søndag 27/8: MASAI MARA – NAIROBI – ZANZIBAR.

Vi tar en tidlig frokost før vi forlater MASAI MARA og setter kursen mot NAIROBI hvor vi ankommer ca. kl.13.00.

Deretter til CARNIVORE RESTAURANTEN for lunsj i hyggelige omgivelser.

Vi forlater restauranten etter lunsj og kjører mot flyplassen. Vi har meget god tid, men det kan være lange køer på denne tiden av dagen og det er mulig at vi trenger tiden. Vi må være på flyplassen kl. 16.45

 

Avreise            Nairobi                       kl. 18.45          PW 712

Ankomst          Zanzibar          kl. 20.25

 

Her blir vi møtt og kjørt til THE BREEZES BEACH CLUB hvor vi skal bo i 4 netter.

Se www.breezes-zanzibar.com og www.thezanzibarcollection.com

 

 

Mandag 28/8 – torsdag 31/8: Breezes Beach Club

Her får vi 3 fridager hvor vi kan hvile ut etter hektiske safari-dager. Vi kan bade i basseng eller i sjøen. Frokost og middag hver dag.

 

Torsdag 31.aug. ZANZIBAR – NORGE.

Vi starter fra hotellet kl. 07.30 for å besøke OLD STONE CITY og en KRYDDER PLANTASJE. Her får vi stifte bekjentskap med slaveriet hvor ZANZIBAR spilte en stor rolle. David Livingstone var på Zanzibar og kalte byen for «Stinky town».

Vi besøker byens marked. En utrolig skitten, luktende og spennende opplevelse. Turen går ut på landsbygda hvor vi blir med på en artig KRYDDER TUR. Her får vi oppleve hvordan nellik, kanel, kardemomme, ingefær, pepper, vanilje m.m. gror.

 

Vi må være på flyplassen på ZANZIBAR kl.13.00.

To.30/8: Avreise         Zanzibar          kl. 17.25          QR 1355

Ankomst          Doha              kl. 23.15

Fre.1/9: Avreise          Doha             kl. 01.20          QR 179

Ankomst         Oslo                kl. 07.00

 

Pris ved minimum 15 betalende       NOK 36.990.-

 

Prisen inkluderer: – Flyreise Oslo – Doha -Nairobi – Zanzibar med retur.

– Opphold på gode hoteller i dobbelt rom.

– Rundreise i Kenya ifølge oppsatte program

– Full pensjon på Safari.

– Halvpensjon (frokost og middag) på Zanzibar.

– Besøk i Masai landsby (inngang usd 30.- inkludert)

– Rundreise i minibusser basert på 6 personer pr. bil på safari.

– Tur til Stone Town og Krydderplantasje på avreisedagen fra  Zanzibar.

– transfer flyplass – hotell – flyplass i Nairobi og på Zanzibar.

– Norsk reiseleder

– Inngangspenger til parkene.

– 4 netter på BREEZES BEACH CLUB. Frokost og middag.

– Flyskatter NOK 3.206.- pr. dato (Kan forandres)

Written by: Redaksjonen

Post comments (0)

Leave a reply

På luften

Nå:

Kontakt
0%