Nyheter

Opplev Israel med Radio Øst

today28/06/2016

28. september – 8. oktober 2016 kan du bli med på tur til Israel! Reiseleder er Reidun Guldhaug.

Nedenfor finner du turens fulle program:

Onsdag 28. september
NORGE – ISRAEL

Avreise Oslo kl. 13.55 OS 336 Ankomst Wien kl. 16.20

Avreise Wien kl. 20.25 OS 859
Torsdag 29. september ANKOMST TEL AVIV KL. 00.50 + 1t

Her venter buss som tar oss til vårt hotell i

NATANYA KING SALOMON. Overnatting.

Ca. kl. 09.00 etter frokost begynner vi vår rundreise til CAESAREA (romernes hovedby i Israel og hvor romerne hadde sin hovedby) ved havet. Her ser vi det gamle TEATERET, restene av HERODES PALASS og HIPPODROMEN, før vi vandrer gjennom korsfarer-byen og til bussen. Deretter går turen nordover til KARMELFJELLET, stedet hvor profeten ELIAS holdt til. Her har vi en fantastisk utsikt over JIZREELSLETTEN og over til GALILEA og utover havet. Turen går videre over JIZREEL-sletten (Harmageddon) og til KANA hvor Jesus gjorde vann til vin før vi ankommer GENESARETSJØEN og til kibbutz NOF GINNOSAR hvor vi skal overnatte. Frokost og middag.

Fredag 30. september
OMRÅDENE VED GENESARETSJØEN

Dagen starter med båttur fra vår kibbutz. Vi seiler ned til TIBERIAS. Her venter bussen som tar oss bort til MAGDALA, hjembyen til Maria Magdalena. Så til BERGPREKENSTEDET hvor vi spaserer ned til TABGHA hvor Jesus møtte disiplene etter oppstandelsen – MENSA CHRISTI. Fortsetter videre til KAPERNAUM

– Jesu egen by. Deretter opp på GOLANHØYDENE til fjellet BEN TAL, hvor vi har en fantastisk utsikt inn i SYRIA og over til HERMON fjellet. Vi fortsetter over GOLANHØYDENE og ned YARMUK dalen og tilbake til vår kibbutz NOF GINNORAS.

Frokost og middag..

Lørdag 1. oktober
NASARET – JERUSALEM

Vi begynner dagen med et besøk i NASARET hvor vi besøker

BEBUDELSESKIRKEN og UTSIKTSPUNKTET hvor tradisjonen sier at folket ville styrte Jesus utfor fjellet. Kjører over JIZREEL sletten og forbi GILBOA fjellet og ned JORDANDALEN og opp til JERUSALEM med OLJBERGET, hvor vi har en fantastisk utsikt over JERUSALEM og områdene omkring. Så til vårt hotell GRAND COURT.

Frokost og middag og overnatting.

Søndag 2. oktober
JERUSALEM

Vi begynner dagen med et besøk i YAD VASHEM – minnesmerke over falne jøder under annen verdenskrig. Deretter til GAMLEBYEN i JERUSALEM hvor vi besøker BETESDA DAM GABBATA med ANTONIABORGEN hvor Jesus

ble domfelt av Pilatus. Vi fortsetter VIA DOLOROSA til GRAVKIRKEN. Spaserer gjennom det JØDISKE kvarteret og ned til KLAGEMUREN hvor vi avslutter dagens program. Frokost og middag.

Overnatting.

Mandag 3. oktober
JERUSALEM – BETLEHEM

Vi begynner dagen med besøk i GORDONS GOLGATA og den tomme grav. Deretter tar bussen oss til de palestinske områdene ved BETLEHEM. Her møter vi vår palestinske guide som taler engelsk, men er meget lett forståelig. Han tar oss først til HYRDEMARKENE og deretter til FØDSELSKIRKEN i BETLEHEM. Retur til JERUSALEM. Frokost og middag.

Tirsdag 4. oktober
JERUSALEM

Fridag i JERUSALEM. Frokost og middag.

Onsdag 5. oktober
MASADA – DØDEHAVET

Vi kjører igjen ut i JUDA ørken og ned til JORDAN elven til QUASSER EL QUD, helt ned til JORDAN elven hvor vi tror at Jesus ble døpt av døperen Johannes. Fortsetter langs DØDEHAVET til MASADA festningen. Her vil taubanen ta oss opp ca. 400m til platået på toppen. Vi får høre den spennende historien om zelotene som kjempet mot romerne i årene 70 – 73 e. kr. Vel nede igjen tar bussen oss til sørenden av DØDEHAVET til EIN BOKEK hvor vi skal bade. På ettermiddagen returnerer vi til JERUSALEM og vårt hotell. Frokost og middag.

Torsdag 6. oktober
SAMARIA – NATANYA

Heldagstur til SAMARIA. Her skal vi besøke

SHILO, hvor tabernakelet sto 430 år etter ørkenvandringen. ELON MORE, hvor Abraham slo opp sine telt når han kom til KANANS land for 4000 år siden. Så til JAKOBS brønn i SIKEM/NABLUS hvor Jesus møtte den samaritanske kvinnen. Så setter vi kursen vestover til NATANYA ved MIDDELHAVET og hotell THE SEASONS.

Frokost og middag.

Fredag 7. oktober
NATANYA

Fridag. Vi nyter solen, sjøen og sommeren.

Frokost og middag.

Lørdag 8. oktober
ISRAEL – NORGE

Vi får en relativt kort natt. Bussen henter oss kl. 03.00 og vi må være på flyplassen kl. 03.30.

Avreise Tel Aviv kl. 06.15 OS 860 Ankomst Wien kl. 09.10

Avreise Wien kl. 10.20 OS 335

Ankomst Oslo kl. 12.45

Written by: Redaksjonen

På luften

Nå:

Kontakt
0%