Turer

Pasjonsspillet i Oberammergau juni 2020

today06/03/2019

Det er med stor glede Radio Øst inviterer på tur til Oberammergau i Bayern sommeren 2020.

Dato for turen er 13. – 21. juni 2020, og den er i samarbeid med Plussreiser.

Oberammergau ligger ca. 1 time sør for München. Byen er omgitt av Ammergau-alpene og er ikke bare kjent for pasjonsspillet, men også som et senter for kunst og kultur. Byen preges av mange flotte veggmalerier og i butikkene finner du mye flott treskjærerkunst.

OberammergauPasjonsspillet i Oberammergau tiltrekker seg mange hundre tusen besøkende fra hele verden hvert 10. år.

I 1633, midt under 30-års krigen, herjet det en pest i området. Innbyggerne i Oberammergau bad til Gud og lovte at om ingen flere døde av sykdommen i byen så skulle de fremføre et takkespill – et pasjonsspill som skildret Jesu lidelse og død. Innbyggerne ble bønnhørt og i 1634 holdt de løftet sitt og fremførte spillet for første gang på kirkegården, over gravene til ofrene for pesten.

I over 380 år har de fremført pasjonsspillet hvert 10. år og i henhold til reglementet kommer alle skuespillerne fra byen. Alle som deltar må være født i Oberammergau eller ha bodd der i minst 20 år.
Pasjonsspillet er en flott og sterk opplevelse. Spillet fremføres på tysk, med tekstbok på tysk eller engelsk. Plussreiser vil også utarbeide en norsk utgave som alle våre gjester får utdelt. Amfiet er oppdelt i 6 billett-kategorier. Alle våre billetter er kategori 1 – beste kategori.

Foreløpig turprogram

Lørdag 13. juni: Oslo – Østfold – Göteborg

Stena LineAvreise fra Oslo på formiddagen og påstigning etter avtale i Østfold. Vi fortsetter sørover i Sverige og ankommer Stena Lines terminal i Göteborg ca. kl. 16:00. Cruisefergen til Kiel har avgang kl. 17:45. Middagsbuffet om bord og overnatting i innvendige lugarer.

Søndag 14. juni: Kiel – Bad Kissingen

Frokostbuffet om bord før båten ankommer Kiel kl. 09:15. Vi har foran oss en kjøredag sørover i Tyskland, og legger inn en god formiddags- og lunsjstopp i den flotte bindingsverksbyen Celle. På ettermiddagen ankommer vi Bad Kissingen, kjent for sine helsebringende kurbad og vakre bysentrum. Middag, velkomstsamling og overnatting på Hotel Sonnenhügel.

Mandag 15. juni: Bad Kissingen – Oberammergau

Etter frokost på hotellet fortsetter vi sørover og legger inn en god formiddags- og lunsjstopp i middelalderbyen Rothenburg ob der Tauber. Tidlig på ettermiddagen er vi framme i Oberammergau og sjekker inn på tre sentrumsnære hotell/gjestehus. På kvelden blir det middag og fellessamling med forberedelse til pasjonsspillet.

Tirsdag 16. juni: Oberammergau

Oberammergau

På formiddagen får du god tid til egne opplevelser i denne flotte alpebyen.
Pasjonsspillet begynner kl. 14:30 og varer til ca. kl. 22:30. Midtveis i spillet blir det en tre timers middagspause der vi blir servert en tre retters meny på en av byens hyggelige restauranter. Etter avsluttet forestilling spaserer vi tilbake til vårt hotell.

Onsdag 17. juni: Oberammergau – Salzburg

SalzburgDet blir tid til en rolig frokost på hotellet før vi forlater Oberammergau og kjører østover mot Nationalpark Berchtesgaden. Her besøker vi Hitlers Ørnerede, høyt oppe på Kehlsteinhorn, 1881 moh.
Etter besøker her kjører vi inn til Salzburg der vi bor to netter på Mercure Hotel Salzburg City.

Torsdag 18. juni: Salzburg

SalzburgDagen tilbringes i Mozarts fødeby, ved foten av Østerrikes største borg; Hohensalzburg.
Salzburg ble grunnlagt i romertiden og har et kompakt bysentrum med gangavstand til det meste. På formiddagen får vi en guidet omvisning i denne vakre byen, og på kvelden blir det middag i gamlebyen. Vi håper også å få til en flott klassisk konsert denne kvelden.

Fredag 19. juni: Salzburg – Magdeburg

Vi forlater Salzburg etter frokost på hotellet og starter turen hjemover. Vi har en forholdsvis lang kjøredag foran oss men legger inn en god lunsjstopp omkring Richard Wagners by; Bayreuth. Middag og overnatting på Hotel ¬¬Ratswaage i Magdeburg.

Lørdag 20. juni: Magdeburg – Kiel

Etter frokost på hotellet bruker v formiddagen på det siste strekket i Tyskland.
Vi ankommer Kiel omring lunsjtider og får litt tid på egenhånd i byen før vi sjekker inn på cruisefergen som skal ta oss tilbake til Gøteborg. Båten har avgang kl. 17:45. Middagsbuffet om bord og overnatting i innvendige lugarer.

Søndag 21. juni: Göteborg – Østfold – Oslo

Frokostbuffet om bord før båten ankommer Göteborg kl. 09:15. Vi fortsetter deretter nordover mot grensen til Norge og beregner å være tilbake i Østfold-området ved lunsjtider og i Oslo tidlig på ettermiddagen.

TURFAKTA

Pris

BussForeløpig turpris: kr 17.000,- *

Tillegg:

Enkeltrom og lugar på hoteller og ferger: kr 2.600,-

Prisen inkluderer:
  • Båtreiser Göteborg – Kiel & Kiel – Gøteborg
    Overnatting i innvendige lugarer
    Middags- og frokostbuffet begge veier
  • 6 hotellovernattinger i dobbeltrom m/ halvpensjon
  • Oberammergaupakke, inkl. billetter til spillet
  • Alle severdigheter, utflukter og omvisninger i henhold til program
  • Bussturen og alle avgifter
Ikke inkludert i turprisen

Øvrige måltider, drikke til middagene, reise- og avbestillingsforsikring

*Turprisen er beregnet ut fra kjente priser pr. januar 2019. Plussreiser må ta forbehold om endelige flypriser, vesentlige valutaendringer og uforutsette utgifter som ikke er kjent når programmet ble utarbeidet.

Betaling og depositum

Depositum 1 på kr 1500 betales ved bestilling. Depositum 2 på kr 4500 skal være innbetalt før 1. mai 2019. Dersom påmelding skjer etter 1. mai 2019 skal hele depositumet på kr 6000 betales samlet. Restbeløpet betales 8 uker før avreise.

Avbestilling

Avbestilling før 1. oktober 2019 vil medfører et gebyr på kr 1000. Avbestilling mellom 1.oktober 2019 og 60 dager før avreise vil medføre et gebyr på kr 6000. Avbestilles turen mellom 60 dager og 15 dager før avreise, kreves 50% av turprisen. Avbestilles turen mindre enn 15 dager før avreise, eller ved manglende frammøte avreisedagen, kreves 100% av turprisen inn. Det samme gjelder dersom man mangler de nødvendige papirer for å delta på hele reisen. Disse reglene gjelder selv om den påmeldte ikke har betalt inn depositum/turpris. PLUSSREISER kan da fakturere dette i ettertid.

Påmelding

Reiseleder: Reidun Guldhaug
Sjåfør: Geir Sandvik

Påmelding til Reidun Guldhaug på tlf.nr.: 93426503 eller e-post: guldhau@online.no eller elektronisk via Plussreiser.

PlussreiserReisegarantifondet

Written by: Redaksjonen

På luften

Nå:

Kontakt
0%